Derneğin amacı; Anayasamızın öngördüğü esaslara ve Atatürk İlkelerine uygun olarak Beylikdüzü Sanayici ve İş Adamlarının liderlik vasıflarını, sosyal sorumluk ve dayanışma ruhunu geliştirmek suretiyle toplumun sosyal, ekonomik düzeyinin geliştirilmesinde katkıda bulunulmasını sağlar.
Dernekçe Sürdürülecek Çalışma Konuları ve Biçimleri
1-Derneğin faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için inceleme ve araştırmalar yapabilir.. Sanayici ve İşadamlarının Is, etik, sosyal, kültürel, ticari ve mali sorunları konularında çalışmalar yapabilir. Kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenleyebilir.
2-Amacın gerçekleştirilmesi için gerekli olan her türlü bilgi, belge, doküman ve yayınları temin edebilir, dokümantasyon merkezi oluşturabilir, çalışmalarını duyurmak için amaçları doğrultusunda gazete, dergi, kitap gibi yayınlar ile üyelerine dağıtmak üzere çalışma ve bilgilendirme bültenleri çıkarabilir.
3-Amacın gerçekleştirilmesi için sağlıklı bir çalışma ortamını sağlar, her türlü teknik araç ve gereci, demirbaş ve kırtasiye malzemelerini temin edebilir.
4-Gerekli izinler alınmak şartıyla yardım toplama faaliyetlerinde bulunabilir ve yurt içinden ve yurt dışından bağış kabul edebilir,
5-Amaçlarını gerçekleştirebilmek için ticari aktiviteler yaratabilir, gerçekleştirebilir. İhtiyaç duyduğu gelirleri temin etmek amacıyla iktisadi, ticari ve sanayi isletmeler kurabilir ve isletebilir.
6-Üyelerinin yararlanmaları ve bos zamanlarını değerlendirebilmeleri için lokal açabilir, sosyal ve kültürel tesisler kurabilir ve bunları tefriş edebilir.
7-Üyeleri arasında beşeri münasebetlerin geliştirilmesi, devam ettirilmesi, işbirliği sağlanması için yemekli toplantılar, konser, balo, tiyatro, sergi, spor, gezi ve eğlenceli etkinlikler vb. düzenleyebilir veya üyelerinin bu tür etkinliklerden yararlanmalarını sağlayabilir,
8-Dernek faaliyetleri için ihtiyaç duyulan taşınır, taşınmaz mal satın alabilir, satabilir, kiralayabilir, kiraya ver erebilir ve taşınmazlar üzerinde ayni hak tesis edebilir, Kooperatif Kurabilir.
9-Dernek üyelerinin yiyecek, giyecek gibi zaruri ihtiyaç maddelerini ve diğer mal ve hizmetlerle kısa vadeli kredi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sandık kurmak.
10-Amaçları bakımından yararlı gördüğü takdirde, kurulmuş ve kurulacak amaçları ayni olan Birlik ve Federasyonlara Üye sıfatı ile katılabilir, diğer üst kuruluşlara üye olabilir, gerekli hallerde ayrılabilir. Bu ve benzeri kuruluşlarda Kurucu olarak görev alabilir. Gerekli izin alınarak derneklerin izinle kurabileceği tesisleri kurabilir.
11-Uluslararası faaliyette bulunabilir, yurt dışındaki dernek veya kuruluşlara üye olabilir ve bu kuruluşlarla proje bazında ortak çalışmalar yapabilir veya yardımlaşabilir,
12-Amacın gerçekleştirilmesi için gerek görülmesi halinde, 5072 sayılı Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerine Dair Kanun hükümleri saklı kalmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları ile görev alanlarına giren konularda ortak projeler yürütebilir,
13-Üyelerinin mesleki, kuruluş ve altyapı sorunlarının çözümünde üyeleri adına hareketle Bakanlıklar ve ilgili Kamu Kuruluşları nezdinde girişimde bulunabilir.
14-Gerekli görülen yerlerde dernek faaliyetlerini yürütmek amacıyla temsilcilik açabilir,
15-Derneğin amacı ile ilgisi bulunan ve kanunlarla yasaklanmayan alanlarda, diğer derneklerle veya vakıf, sendika ve benzeri sivil toplum kuruluşlarıyla ortak bir amacı gerçekleştirmek için plâtformlar oluşturabilir,
16-Fakir, kimsesiz öğrencilere burs yardımında bulunabilir, Bölgede bulunan okullara teknik ve bilgi yardımı yapabilir. Sınaî, Zirai, El sanatları vs. konularda beceri kazandırma kursları düzenleyebilir. Okullar yaptırabilir, yasalara uygun koşullar sağlayarak okullar açabilir ve eğitim verebilir.
17-Yurt içi ve Yurt dışı Ticaret Odaları, Sanayi Odaları ve diğer mesleki kuruluşlarla işbirliği yapabilir.
18-Sağlıkla ilgili konularda sağlık taraması yaptırabilir, faaliyet gösterdiği bölgede Hastane, Sağlık Ocağı, vs. Kurumlara maddi ve teknik yardımda bulunabilir.
19-Topluma yararlı ve çevre ile ilgili, ağaç dikme, çevre düzenleme vs. faaliyetlerde bulunabilir. Yörenin turistik ve tarihi yerlerini imar edebilir.
20-Ticaret ve Sanayinin bilimsel ve teknolojik temellerini oluşturacak araştırma merkezlerinin kurulmasını tevsik ve yardım edebilir, bu konularla ilgilenen ve uğrasan birliklerle kuruluşlarla işbirliği yapabilir ve onlara katılabilir. Teknoloji üretimi ile üretimde rekabet gücünün arttırılması konularında gerekli tüm çalışmaları yapabilir.
21- Dernek yurt içi ve yurt dışında proje ve faaliyetleri ile ilgili kredi alır ve taahhüt edilen proje ve teklifleri doğrultusunda kullanır. Avrupa birliği sivil toplum örgütleriyle ilgi yasalarındaki, katılım, faaliyet, yardımlaşma ve yasayla verilen tüm haklarını kullanır. Bu konuyla ilgili gerekirse diğer kuruluşlarla iş birliği yaparak birlikte faaliyetlerini yürütür. Uluslar arası kredi ve fon veren ulusal ve uluslar arası kurum kuruluşlardan kredi, fon vs. gibi destekler alır, aynı zamanda üyelerini de faydalandırır.